Bunyon Cerrahisi
Bunyonların çoğu cerrahi olmaksızın tedavi edilebi...
Temmuz
Tırnak batması nadiren tırnağın çok kısa kesilmesi, dar ayakkabı giyilmesi ileolabilse de asıl yapısal olarak tırnak yatağının gömük olması, tırnak kenarlarındaki cilt kıvrımının tırnak üzerinde olması nedeniyle olur. Tırnak yatağına yakın cilt içine doğru gömülerek büyür.
Tırnak batmaya başladığında sertleşme, şişme ve hassaslaşma başlar. Daha sonra enfeksiyon başlar ve çok ağrılı olur. Bu dönemde tırnak yatağı kenarında cerahat görülebilir, zamanla cilt tırnak üzerine büyümeye başlar.
Tırnak battığında, zonklayıcı ağrı, kızarıklık ve akıntı enfeksiyon bulgularıdır. Bu durumda pansuman, su temasından kaçınma, antibiotik kullanılarak kotrol edilmelidir. Enfeksiyon kontrol edildikten sonra tıbbi bir pedikür ile gömülmüş tırnak cilt üstüne çıkarılır. Bazen tırnak yatakla arasına konan tel, desteklerle yeniden batmadan uzaması sağlanır. Bu aşamadan sonra tırnak uzun bırakılarak kesilmelidir.
Pedikürün işe yaramadığı, ya da işe yaramayacağı düşünüldüğünde gömülü olan tırnak kısmı kesilerek batma giderilir. Bu aşamada tırnağın tamamını çekmek ilkel ve tamamen gereksiz bir uygulamadır.
Nükslerde ise gömülü tırnak yatağı bölümünün çıkarılması ve etrafındaki doku ile seviyesini ayarlayan rekonstriktif bir cerrahi işlem olan tırnak yatağı revizyonu %90 lar seviyesinde kalıcı bir çözüm sağlar.
73
Boyun fıtığı; Boyunda 7 omur kemiği ve bunların arasında amortisör ...
İnsan vücudundaki bir çok kemik, diğer kemiklere eklemlerle bağlıdır. Fakat, ...
Vücuttaki organlar ve dokular hücre adı verilen yapı taşlarından oluşmuştur. ...